HOME
NEWS
获奖
在线商店
CONTACT
项目 > 建筑作品 > 太阳公社竹构系列·临安太阳公社 Sun Commune Series Bamboo structure, Lin'an Sun Commune

太阳公社竹构系列·临安太阳公社

Sun Commune Series Bamboo structure, Lin'an Sun Commune


项目地点:           杭州临安市太阳镇双庙村
业主:                 临安太阳公社生态农场
项目团队:           陈浩如、谢晨云、马成龙、王春威、朱骁成、顾安婕
设计时间:           2013年
建成时间:           2014年
项目功能:           猪圈、鸡舍、长亭
猪圈用地规模:     2000平方米
猪圈建筑规模:     256平方米
鸡舍建筑规模:     130平方米
长亭建筑规模:     120平方米
建筑材料:           青竹、溪坑石、茅草
摄影:                 吕恒中


Project Location:                               Shuangmiao Village, Taiyang Town, Lin'an City, Hangzhou
Owner:                                              Lin'an Sun Commune Ecological Farm
Project team:                                     Chen Haoru, Xie Chenyun, Ma Chenglong, Wang Chunwei, Zhu Xiaocheng, Gu Anjie
Design time:                                      2013
Completion time:                               2014
Project function:                                Big Barn, Henhouse, Farmer's Pavilion
Land size of pigsty:                            2000 square meters
Pigsty building scale:                         256 square meters
Chicken coop construction scale:      130 square meters
Changting building scale:                  120 square meters
Building materials:                             green bamboo, Xikeng stone, thatch
Photography:                                    Lu Hengzhong




2014 太阳公社系列竹构——猪圈

项目基地位于杭州西部山区中,是一个拥有140户农户的自然村落。猪圈的主要建筑材料采用了原场地生长的毛竹构建和溪坑卵石砌筑,工匠陈师傅是场地农民的大儿子,工人和材料均来自当地。设计过程中对动物的习性做了研究,并将轮牧方式和饲养场地作了规划。猪群有专门的宿舍、喂食区、外置的厕所、室外活动场和泳池。场地上不再动土开挖,巨型青竹构筑连成一个自我稳定的结构体,如同一只大鸟落在石砌矮墙上。手工编织的茅草采自附近山区,由公社发动村民集体编制后,再由工人干挂到竹构屋顶。
 
2014  Sun Commune Series Bamboo structure, Lin'an Sun Commune - Pig Barn
 
Located in the western mountainous area from Hangzhou, this project is based in a natural village with 140 peasant households. The main part of the building material is bamboo grows in its original site, and pebbles picked from the rivulet. The craftsman named Chen is the eldest son of the farmer in this area, other workers and materials chose are all local. During the design process, animal behavior was studied while rotational grazing and site were planned in the same time. This Pig barn is designed with special dormitory, feeding area, outdoor toilet, external field and swimming pool. Excavation is no longer needed on the field, a self-stable structure which seems like a big bird landed on the stone parapets, was completed by giant bamboo. Thatch picked in mountainous area nearby was first knitted by villagers under the commune’s call, and then hanged onto the roof of this bamboo structure by the workers.





2014 太阳公社系列竹构——鸡舍

鸡舍基地在山谷尽端的农业小水库和北侧山地之间夯实的平地上,由小细木均匀插入地面形成浅基础。木基础的顶部以毛竹搭出一个平台,两个8X8的竹构单元置于其上,形成一个开敞而结实的结构,屋顶为简单快速的竹瓦构造,对结构起到稳定作用。竹构内部高挑宽敞,密布杆件,可容纳禽类栖居其上。
 
2014  Sun Commune Series Bamboo structure, Lin'an Sun Commune - Henhouse
 
The henhouse is built on the compacted flat ground between small agricultural reservoirs at the end of the valley and the north hilly area, the shallow foundation of which is formed by uniformly inserting tiny wood into the ground. With the use of bamboo, a platform is built on the wood foundation top, and on which placed two 8X8 bamboo unit structures in the formation of an open and sturdy structure. Quickly and easily built bamboo roof create stability for the whole construction. The interior is tall and roomy covered densely with bars, which allows the birds stay on it.





2014 太阳公社系列竹构——农夫茶亭

长亭基地在水库堤坝上,视野开阔,通风良好。其基础为堤坝顶部,早已夯实,在其上放置六根原木作为基础,上铺木板相连,五开间的竹构和底部的原木和木板形成一个独立而紧密的结构体。每个单元的开间为4X3,尺度适合人居,功能为农人在工作时休憩使用。
 
2014  Sun Commune Series Bamboo structure, Lin'an Sun Commune - Farmer's Pavilion
 
The Pavilion was built on the reservoir dam with great view and good ventilation. The foundation of the Pavilion is the top of the dam. It is consolidated to set the base with six logs and connect to the plank covered above. With the bottom timber, five bays of bamboo structure for man independent and compact structure. The unit for one bay is 4x3 to build this pavilion suitable for people to live, and the function therefore is to be a resting place for farmers in work.

标签: 项目,获奖
首页|联系|回到顶部

杭州|Location

A | 杭州市上城区凤凰山脚路160号A区B座 | 杭州市西湖区转塘街道朗郡庭园
No. 160 Phoenix Hill Road, Building B Shangcheng District, 310008
Longjun tingyuan, Zhuantang street, B Xihu District, 310024

C | +86 13857139003

E | citiarc@163.com

专业服务领域|Professional Service Areas

建筑设计 | 空间设计

Architecture Design | Space Design

品牌设计 | 综合设计

Branding Design | Integrated Design

Copyright © 2015-2020 CITIARC DESIGN OFFICE All rights reserved.